Körkortslån från CSN

Vem får låna?

Sedan september 2018 är det möjligt, under vissa förutsättningar, att finansiera sin körkortsutbildning för B-körkort med hjälp av ett CSN-lån. Ett grundkrav är att du ska vara inskriven hos arbetsförmedlingen och inte äldre än 48 år. Från 1 december 2021 kan också 19-20 åringar med fullföljd gymnasieutbildning söka lånet.

Godkänd?

Tala med din kontaktperson på arbetsförmedlingen och fråga om det är möjligt för dig att bli godkänd för ett CSN-lån. Du kan också ansöka direkt här.

Inskrivning

När du blivit godkänd och fått dina papper hemskickade kommer du till oss så skriver vi in dig. Tänk på att du måste ha ett giltigt körkortstillstånd för att vi ska kunna skriva in dig. Kontakta oss för mer information!

Första betalningen

Skicka in det papper som du fått från CSN att du blivit inskriven hos trafikskolan och du begär din första utbetalning (5000 kr). Enklast är om du anger ditt bankkonto så får du pengarna direkt på ditt konto och h gör du inte det får du hem en postavi så du istället kan hämta ut pengar hos ombud.

Kör igång!

När du fått din första utbetalning kommer du till oss och påbörjar din utbildning. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Ansök om körkortstillstånd

Det första steget är alltid att ansöka om ett körkortstillstånd. Det gör du enkelt via Transportstyrelsens hemsida. Syntest kan du göra hos oss.

Information om uppkörning

Det är mycket att lära sig inför uppkörningen och en hel del att hålla reda på för att klara uppkörningen.

Läs mer om körkortslånet

Om du är intresserad av ett körkortslån måste en del kriterier uppfyllas. All info finns samlad på CSNs hemsida.