CSN Körkortslån 

Vem får låna?

Sedan september 2018 är det möjligt, under vissa förutsättningar, att finansiera sin körkortsutbildning för B-körkort med hjälp av ett CSN-lån. Ett grundkrav är att du ska vara inskriven hos arbetsförmedlingen och inte äldre än 48 år. Från 1 december 2021 kan också 19-20 åringar med fullföljd gymnasieutbildning söka lånet. Du kan som mest låna 15 000 kr. Körkortslånet måste vara förbrukat senast 12 månader efter registrering.

Godkänd?

Tala med din kontaktperson på arbetsförmedlingen och fråga om det är möjligt för dig att bli godkänd för ett CSN-lån. Du kan också ansöka direkt här.

Inskrivning

När du blivit godkänd och fått dina papper hemskickade kommer du till oss så skriver vi in dig. Tänk på att du måste ha ett giltigt körkortstillstånd för att vi ska kunna skriva in dig. Kontakta oss för mer information!

Utbetalning

När du blivit inskriven hos trafikskolan kan du begära din första utbetalning (5 000 kr) direkt från CSN. Enklast är om du anger ditt bankkonto så får du pengarna direkt på ditt konto och gör du inte det får du hem en postavi så du istället kan hämta ut pengar hos ombud.

Den andra utbetalningen kan du begära ut när trafikskolan eller Trafikverket har rapporterat till CSN att du haft kostnader på minst 4 300 kronor.

Den tredje utbetalningen kan du begära ut när trafikskolan eller Trafikverket har rapporterat till CSN att du haft kostnader på ytterligare minst 5 000 kronor.

Kör igång!

När du fått din första utbetalning kommer du till oss och påbörjar din utbildning. Här kan du läsa mer om hur den går till.

CSN-paket Västerås


Paket 1: 4 körlektioner, Risk 1, Teoripaket (5 000 kr)
Paket 2: 8 körlektioner (4 520 kr)
Paket 3: 4 körlektioner, Risk 2 (4 760kr)
Totalt 14 280 kr

CSN-paket Kungsör


Paket 1: 2 körlektioner, Risk 1, Teoripaket (5 000 kr)
Paket 2: 4 körlektioner (4 520 kr)
Paket 3: 2 körlektioner, Risk 2 (4 760kr)
Totalt 14 280kr

Övriga kostnader

Eventuella kostnader för lån av bil + uppvärmning innan uppkörning tillkommer, även Trafikverkets avgifter. 
Vill du köpa något av våra andra körkortspaket så måste du ligga ute med egna pengar, då vi kräver förskottsbetalning på dessa.

Räcker pengarna från CSN?

Det finns naturligtvis ingen garanti att du kommer kunna köra upp efter dessa lektioner då vi har samma krav på våra CSN-elever som andra. Alla har olika förutsättningar och erfarenhet innan de kommer till oss. För att öka dina chanser till att klara körkortet på enbart CSN-lånet rekommenderar vi att du kör automatbil.

Ansök om körkortstillstånd

Det första steget är alltid att ansöka om ett körkortstillstånd. Det gör du enkelt via Transportstyrelsens hemsida. Syntest kan du göra hos oss.

Information om uppkörning

Det är mycket att lära sig inför uppkörningen och en hel del att hålla reda på för att klara uppkörningen.

Läs mer om CSN-Körkortslån

Om du är intresserad av ett körkortslån måste en del kriterier uppfyllas. All info finns samlad på CSNs hemsida.